WAT IS ONZE IMPACT

Bomen horen bij Amsterdam en hebben een belangrijke functie in de stad. Ze helpen om de stad gezond te houden. Ook Amsterdam krijgt te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Het is warmer en hevige hoosbuien zetten de stad steeds vaker onder water. Daarnaast neemt de biodiversiteit op aarde enorm af. Door bomen te planten kunnen we hier iets tegen doen. Ze geven schaduw en verkoelen de stad, ze houden regenwater vast, nemen CO2 op en geven zuurstof af, en bieden voedsel en schuilplekken voor allerlei diersoorten. Ware superhelden dus!

MissieDaarom willen wij meer bomen voor Amsterdam. Onze missie is om de komende jaren samen met bewoners en bedrijven een heel nieuw bos te planten, in tuinen en op privégrond midden in de stad. We willen 10% meer bomen planten, wat neerkomt op een stadsbos van in totaal circa 70.000 nieuwe bomen. Wat de impact hiervan is kun je hierboven in de infographic zien.Doe meeDe afgelopen paar jaar hebben wij samen met onze community van Amsterdammers meer dan 5000 bomen geplant in de stad. Van de walnoot tot de eik, van de appel tot de krent… Op 11 november delen we weer minimaal 1000 bomen uit. Help mee door een boom op te halen en te planten in je tuin of op je balkon. Of doe een donatie voor nog meer bomen.

Lees meer over het belang van bomen voor de stad

Wat is een ideale plek voor een boom?

De beste plek voor de boom is in de volle grond; in je tuin of je volkstuin, bij jou op de sportclub, op het schoolplein. Zolang het een ‘privéterrein’ is kun je er een boom planten.

Helaas is het niet mogelijk om bomen te planten in de openbare ruimte. De straten van Amsterdam liggen vol leidingen en kabels. Dit maakt het planten van bomen op deze plekken lastig. Daarnaast zijn er vaak uitgebreide bestemmingsplannen die dit moeilijk maken. Op privéterreinen kan het dus wel!

Mocht je niet beschikken over een tuin dan kun je de boom ook eerst in een pot planten om hem later in de grond te zetten.

DE GEZONDE STAD

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten en bewoners met duurzame initiatieven te ondersteunen.

Bekijk de website

Heb je vragen?

Mail ze naar info@bomenvooramsterdam.org en wij zullen ze zo snel mogelijk beantwoorden.

BOUW JIJ MEE AAN EEN GEZONDE STAD?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Gezonde Stad om als eerste te lezen over de nieuwste innovatieve projecten en duurzame tips hoe jij de stad gezond kunt maken. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.