CLUB VAN BOMEN

Bomen horen bij Amsterdam en hebben een belangrijke functie in de stad. Amsterdam wordt steeds voller, natter, warmer en drukker en bomen helpen om de stad gezond te houden. Daarom willen wij meer bomen voor Amsterdam. De Club van Bomen is een community van Amsterdammers die zich hiervoor inzet. Door mee te doen aan deze actie hoor je automatisch bij de Club van Bomen en houden we je op de hoogte van de leukste events en nieuwtjes. Lid worden is gratis, maar we kunnen alle donaties gebruiken, want dan kunnen we de komende jaren nog veel meer bomen planten in de stad. Doneren doe je hier.

Wat is een ideale plek voor een boom?

De beste plek voor de boom is in de volle grond; in je tuin of je volkstuin, bij jou op de sportclub, op het schoolplein. Zolang het een ‘privéterrein’ is kun je er een boom planten.

Helaas is het niet mogelijk om bomen te planten in de openbare ruimte. De straten van Amsterdam liggen vol leidingen en kabels. Dit maakt het planten van bomen op deze plekken lastig. Daarnaast zijn er vaak uitgebreide bestemmingsplannen die dit moeilijk maken. Op privéterreinen kan het dus wel!

Mocht je niet beschikken over een tuin dan kun je de boom ook eerst in een pot planten om hem later in de grond te zetten.

Waarom doen wij dit?

Bomen zijn belangrijk voor de stad. De groene takken laten de stad er niet alleen mooi uitzien, bomen maken ons ook gelukkig en gezond. Ze vangen bovendien water op als het hard regent, ze bieden schaduw en koelte bij extreme hitte, ze absorberen CO2 en voorzien ons van verse zuurstof. Ook in Amsterdam zijn deze gevolgen van klimaatverandering steeds beter zichtbaar. Daarom is het belangrijk dat er meer bomen worden geplant in de stad.

H2O

Waterberging

Bomen nemen overtollig water op als het hard regent.

CO2

Opname

Bomen hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit in de stad.

०C

Verkoeling

Bomen brengen verkoeling als het warm is.

%

Geluk

Bomen maken mensen vrolijker en gelukkiger.

DE GEZONDE STAD

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten en bewoners met duurzame initiatieven te ondersteunen.

Bekijk de website

Heb je vragen?

Mail ze naar info@bomenvooramsterdam.org en wij zullen ze zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij bij de club van bomen horen?

Meld je aan voor de Club van Bomen en ontvang de nieuwsbrief vier keer per jaar om als eerste te lezen over de leukste events, weetjes en tips over bomen. Ook als je geen boom komt ophalen ben je welkom. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.